Pixel art

Vloni jsme zpestřili lekce spojovačkami portrétů slavných osobností dot-to-dot. Tento rok nám nakladatelství Grada udělala radost s omalovánkami Pixel art. 
Tohle byla ta správná cesta jak opět do výtvarky namotivovat starší studenty, kteří už mají plnou hlavu úplně jiných (dospívajících) aktivit. Tahle relaxace a přitom plné soustředění na obraz jim vyloženě seděla. Pixel art je moderní umění a tak jsme zvolili fixy. Měli jsme k dispozici pouze tenké, ale silně doporučuji koupit silnější. Tyhle obrazy dají i tak zabrat. A to je taky důvod, proč některé obrázky tu jsou nedodělané. Samotné obrazy zaberou několik hodin a ostatní děti nejsou ještě ani v polovině:).
 V knize najdete 30 obrazů složených z malých geometrických tvarů.Ty na sebe jsou buď těsně nalepeny, či jsou mezi nimi slabé mezery. V levé horní části stránky máte vždy očíslovanou paletu barev. Dopředu tedy víte, jakou barvu budou mít políčka s daným číslem. Jinými slovy, pokud se budete držet návodu, výsledek je dopředu zaručen.
Publikace má poměrně netradiční formát – 37 x 27 cm. Nestrčíte ji tedy jen tak do kabelky či batohu a nebudete si vybarvovat tajně ve škole nebo na nudné poradě či školení. Kompletní vyplnění celého obrazu rozhodně prověří vaši trpělivost a vytvalost. 

Komentáře