Beach and sand / Pláž a písek


Na dovolené jsem se seznámila s Jamalem. Jamal sice moc anglicky neuměl, ale stavby v písku mu šli na výbornou. A něco málo ze svého umění nás naučil.
Takže jsme vytáhli lopatu, s mořskou vodou rozmíchali sádru a pudrovými barvami malovali. Bylo to fantastické, a asi jsme se i opálili víc než kdybychom leželi na lehátku.









Tyhle želvičky mají k Jamalovým výtvorům ještě daleko, ale úžasně fungovali jako plážová seznamka. Zatímco syn hloubil a tvaroval skupinku želv (za večer jich stihl 5), zastavilo se u nás mnoho cizinců a chvíli mu dokonce i pomáhali. Takže to měl i s lekcí angličtiny:)

Maroko nás jako destinace na dovolenou okouzlilo. Delší a širší pláž s naprosto čistým a jemným pískem jsme ještě nezažili. Rodině a známým jsme přivezli pravý arganový olej, neboť tj. země arganových ořechů a marocký čaj, který nazývají "marocká whisky".
Svezli jsme se na velbloudech, vyzkoušeli 30 let staré mercedes taxíky a navštívili největší tržiště Maroka. Taky jsme si vyzkoušeli velkou trpělivost s místními občany, kteří nám neustále něco nabízeli a rozdali jsme desítky dirhamů  jako bakšiš.

Komentáře