Denim recycling / Džínová recyklace

Jednoznačně nejzákladnějším kouskem v šatníku jsou v Evropě džíny. A toho jsem využila. Ale přesvědčit mé blízké, aby se vzdali byť starých džín nebylo nejsnadnější. Dozvěděla jsem se, že džíny jsou věčné, nestárnou a nošením získávají tu správnou patinu:).
Nicméně obnošené džíny se sešly a my jsme si na výtvarce vysvětlili co jsou valéry a valérová malba. Trochu netradiční materiál v mnoha odstínech nás vedl sám a vznikla úžasná díla, které si milovníci denimu mohou rovnou pověsit blízko svého šatníku. Kartony jsou o velikostech 39x40 cm.

Definitely the most fundamental piece of any wardrobe in Europe are jeans. And that's what I took an advantage of. Surprisingly, convincing my loved ones to give up even the most worn out jeans was not the easy. I learned that jeans are eternal, jeans don´t age, through regular wear and tear jeans acquire the right patina color :).
Nevertheless, worn jeans were collected and learned in an art class what are shades of denim and what is valeric painting. An unconventional material in many shades led us alone and we created amazing art pieces that lovers of denim can hang flat near their wardrobe. Cartons are about the size 39x40 cm.
¨


















Komentáře