The art of zentangle / Umění zentangle




Tangles znamenají motanice, kličky. Zen jako meditace. Kniha je plná inspirace pro meditativní kresby, které při troše trpělivosti zvládne každý z nás. 

Miluji knihy. Někdo utratí všechny své peníze v módním obchodě, pro mě je finanční hrob obchod s knihami. 
Samozřejmě kromě jiných žánrů, si často pořizuji knihy s výtvarkou.
Kniha "Umění Zentangle" mě zaujala svojí jednoduchostí a hravostí.

Kniha "Umění Zentangle"

Lara Williams, Margaret Bremmer, Norma J. Burnell, Penny Raile


UMĚNÍ ZENTANGLE - 50 inspirativních kreseb, předloh a nápadů pro meditativní tvorbu (foto Penny Raile, hlavní autorky)



Je k tomu potřeba minimum pomůcek, stačí fix a papír. Ovšem lépe vypadají kresby tuží a to už je um. Autorky radí tyto pomůcky: papír, pero a tužku a také pomůcky jako jsou náčrtník, kreslící papíry, hladkou kreslící čtvrtku, akvarelový papír lisovaný za tepla, tužky, těrku, ořezávátko, gumu, technické inkoustové pero, pastelky, gelová pera a ilustrátorské popisovače. K čemu co využijete za nástroj se dočtete v knize.

Osobně jsem nekopírovala a ani necvičila podle knihy. Nicménně knihu sestavily čtyři certifikované lektorky Zentangle, a je velkou inspirací pro relaxační kreslení. Jejich vzory a obrázky nejsou vůbec nudné. Určitě si podle knihy vytvořím vílu, jen tak na procvičení ruky. Doufám, že to stihnu dříve než budu v důchodu:). 


Kniha má 114 stran a stojí kolem 289,- Kč, první vydání knihy, Místo Brno 2014.

Kniha je sestavena hlavně pro dospělé kreslíře. Proto jsem pro výtvarku nakonec vymyslela zentangle kresby obohacené koláží modelek z časopisů. Kupu časopisů nám poskytla blogerka životního stylu Jane. Studenti na lekci listovali, stříhali a samozřejmě podle své fantazie zentanglovali. Bavilo je to a kresby se jim moc povedli.






































Komentáře

  1. Tesim se co vytvorite priste, mam tu pro Vas dalsi kupu casaku.

    OdpovědětVymazat
  2. Thank you Lisbeth. The girls loved to look trough the fashion magazines:). And I really like your blogspot and ideas, you're very inovating art-teacher.

    OdpovědětVymazat
  3. Thank you Lisbeth. The girls loved to look trough the fashion magazines:). And I really like your blogspot and ideas, you're very inovating art-teacher.

    OdpovědětVymazat
  4. You're welcome! :-) I have a lot of students who would love to do this project and look through fashion magazines - and not just the girls!
    And thank you very much for the kind words - I simply love teaching art and creating new projects for my students.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat