Paintings from organza, beads and cotton / Obrazy z ORGANZY, korálků a bavlnek




Materiál pro výtvarný projev nezná mezí. Zkuste třeba experimenty z organzou.
Příprava: Organza (100% polyester), vliesofix, špendlíky, jehly na šití a vyšívání, nůžky, pečící papír, vyšívací bavlnky, zbytky vlny a přízí (nejlépe 100%polyamid), silonovou niť (quiltovací) a perličky, pajetky, korálky + horkovzdušnou pistol, korkovou podložku a žehličku.





Na žehlící prkno položte pečící papír a na něj dle velikosti požadovaného obrazu vliesofix (lepící stranou nahoru). Na vliesofix rozstříhejte kousky efektních přízí. Čím více, tím bude obrázek méně děrovaný). Na tuto vrstvu přízí položíme další ustřižený vliesofix a další list pečícího papíru. Sežehlíme.
Z výsledku žehlení opatrně sundáme z jedné strany vliesofix a na místo přiložíme organzu a přes pečící papír žehlíme. Výtvor otočíme, ještě zažehlíme a sundáme vliesofix.
Vyšívacími bavlnkami začněme vyšívat různé klikyháky, žádné přesné stehy, nejlépe abstraktně až obraz prošijeme. Guiltovací nití dozdobíme korálky, pajetkami.
Ušitý výtvor přichytíme špendlíky na korkovou desku. Připravíme si tavící pistol a asi ze vzdálenosti 10 cm začneme organzu tavit.
Obraz zarámujte, nalepte na přáníčko nebo si ozdobte svůj deník.



Komentáře