Exhibition "Night and day" / Výstava "Noc a den"


Dnes se posouvají hodiny opět na letní čas (o hodinu kratší neděle, ach jo). A 21. března nastala jarní rovnodennost. Což je okamžik, kdy Slunce při svém zdánlivém ročním pohybu protíná světový rovník - přechází z jižní polokoule na severní. Při rovnodennosti je den stejně dlouhý jako noc. 
Napadlo mě, že je to dobrý čas na trochu obrázkové retrospektivy z výstavy "Noc a den" z roku 2012. 
Iva, vedoucí estetiky, přišla s báječným nápadem, že naši galerii rozdělíme na dvě místnosti: noc a den. Tuto neuvěřitelnou představu jsme zrealizovali za pomoci techniků, kteří nám k tomu poskytli materiál, např. velkou roli kanalizační tkaniny (používá se na obmotávání kanalizačních trubek v zemi) a tou jsme obmotali půlku místnosti a vytvořili tunel, jako vchod do noci.
Pak jsem řádili se spreji, věšeli lampióny, přitloukali obrázky na zeď ...  
Shrnuto: všichni jsme si obrovsky mákli, ale dětskou tvorbu jsme velmi originálně vystavili.Naši malí kreativci byli naprosto nadšeni. Instalace asi opravdu zaujala, protože galerii navštívilo spoustu lidí, a chodili i učitelky se svými žáky.

Vchod do noční expozice




A den







Obrázek "Dvě holubice" (viz foto níže) jsem stvořila se svojí kamarádkou Alenkou Janurovou. Mimochodem velice nadaná výtvarnice.






Komentáře